Monday, March 17, 2008

Teluk Bidara, Seberang Pintasan, Dungun terengganu Malaysia

Sambungan dari ronda2 pada hari pilihan raya yang lepas (8.03.2008)...
Selepas menghantar kereta ke bengkel, zack, shahrul n aku pun pegi la melawat pantai ni selepas melalui jambatan baru sungai dungun (last post)...
Pantai ni belum di komersial, memang banyak pantai yang cantik2 di Terengganu belum di komersialkan, tapi bagus la, klu dah komersialkan takder la nak kita bebas pergi kluar dan masuk pantai, cam pantai Port Dickson tur...
Kampung Seberang Pintasan..banyak pokok kelapa yang tinggi 2 area ni.. memang kampung nelayan trdisional kat sini..tapi tak lah diorang kata diorang miskin..



pantai yang jernih, terasa macam dok kat pulau lak... walaupun dekat ngan kuala dungun..tapi masih jernih dan ke biru-biruan airnya...


un kat atas tur da rumah api...klu sesapa pernah baca blog putera melaya (dah takde dah) mesti pernah baca kisah kat bukit tepi rumah api ni...

3 comments:

  1. Terengganu is a very beautiful state, and your pics had speak well. Cantik gambar-gambar tu.

    Rindu keropok lekor ganu. Sedap sangat.

    ReplyDelete
  2. wah...cantiknya pantai.. sib baik dapat ke terenganu, tak dapat mandi dapat tengok sendiri pun jadilah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My World Travel....

my world traveller...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com