Tuesday, March 25, 2008

Bota dan Teluk Batik

Cuti kali ini agak panjang, mula dengan maulidul Rasul pada 20.03.2008, aku tambah cuti 1 hari lagi pada jumaat, sabtu dan ahad, tetiba emergency lak isnin (24.03.2008). Hari ini baru masuk opis, nasib bagi district officer last week sema kursus, jadi tak banyak la fail yang ada atas meja... tapi xmakna aku relax meh...

Khamis 20.03.2008 malidul Rasul... kat Ipoh ada sambutan ala2 berarak...cuma perhimpunan kat dewan banquet SUK, aku xpegi pun.sebelum ni masa kat seremban tak pernah miss dapat baju melayu free klu berarak maulidul Rasul ni... Petang-pakat layan nonton kat TGV kinta city- Ingat nak tgk spider wirks tp tempat duduk xbagus layan la the empress and ... kantonis movie..memang xbest cerita tur, ala2 syok sendiri jer...

Jumaat 21.03.2008 pegi Manjung, sebenarnya ada beberapa kawan datang yang keje kat KL datang singgah, jadi kena la bawak diorang g makan2 n jalan-jalan... Jadi tengahari tur singgah makan kat kedai di Bota, kena ikut hiway ipoh-lumut la..lepas jambatan sungai perak. klu tengok banyak kereta kat belah kiri tur kira kedai tur la...

Ulam-ulaman...
N lauk yang kitaorang abik.... terubuk bakar dan pari bakar...
Keli bakar pun ada..makan 3 orang, bersama lauk lain..just RM24 sahaja...

abis makan g Lumut, tapi tu aakn masuk next entry la...

Petang, sempat ke pantai teluk batik, lumut.... just relax2 la..


Sambil abik pics pengunjung kat situ.... sesaja jer...



Sronotnya main pasir tengah panas.... makin tanned kulit yang dah gelap...

budak-budak zaman sekarang...

happy famili...

2 comments:

  1. sedapnya ikan keli bakar.... meleleh air liur.. banyak2 masakan yg ni paling aku tak reti...nantilah kalau aku reti hari hari main bakar2

    ReplyDelete
  2. anise.azure@care2.comAugust 4, 2008 at 12:14 PM

    Blog hopping n come across ur blog. Saya org Perak but x pernah pun tahu keistimewaan negeri sendiri (org kate, take for granted ape yg ade dpn mata). Lepas ni, kalau nak bwk kwn2 dr KL dtg jalan2..boleh la refer 2 u especially tpt mkn. X gitu?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My World Travel....

my world traveller...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com