Friday, September 12, 2008

Panda dah tak cute lagi...

Macam pernah dengar jer... tapi xsama lah... Apa yang aku nak tulis? Aku pun xpasi, jadi aku merapu lepas Solat Jumaat di Masjid Negeri Perak. Atu di sebabkan kepanasan melampau setelah hujan beberapa minggu? Mayb dah jadi psyco kot. Dulu kata orang psyco, lani aku lak-ye ker abang Josh?
Banyak benda yang terbuku di kepala, hingga aku tak tau yang mana satu nak dishortlistkan, di peram dan di deletekan. Makin terbeban... Rasa nak tido jer satu hari ini. Tapi banyak menda lagi yang perlu aku setlekan...Cute Panda dah tak Cute lagi:-P. Walaupun hati kuat mengatakan semua masalah ini boleh setle walaupun belum tentu lagi. Ia banyak menganggu aku. Performance yang paling buruk sepanjang 4 tahun ni. Ada opismate kata sejak aku seseorang seseorang telah meninggal beberapa bulan yang lalu. Betul ker? Tapi aku rasa semua ni berlaku sebelum itu lagi. Umpama batu karang kat hempedu aku ni, cuma tunggu tame jer nak meletup. Bila di dignosis, satu demisatu perkara yang terbongkar.
Bahayanya, dosa-dosa silam yang ditinggalkan akhirnyan bukan sahaja menghantui. Malah telah mengheret ke Neraka, cuma kata seseorang, "aku tak nak masuk sesorang, jadi aku akan heret kamu semua ke neraka sama" Agak extreme lak.... Bagi aku lak, sebelum masuk neraka, kena lah usaha apa yang patut supaya semua orang tak masuk. Tapi apa yang dilihat dan di tenang-tenang..macam aku sorang jer yang akan masuk N****A. Sedihnyer...

Sungai Kinta terus mengalir laju, membawa sama kelodak-kelodak merah selepas hujan. Sama kelodaknya hati dan perasan. AKu pun tak tau mana nak di curahkan, mungkin naik ke tingkat 12 dan... Mengia-iakan saranan kepala sesiapa yang tension kat pejabat ni. Aku semakin psyco...

Perjalanan aku masih panjang, mau 27 tahun lagi (Sekiranya hidup sehingga tarikh itu). Banyak benda yang boleh buat, banyak lagi cabaran yang perlu ditempohi. Nasib baik aku tak bercita-cita tinggi. Cuma mengsyukuri apa yang ada. Meminta apa yang cukup dan tidak lebih. Tangungjawab perlu di pikul.... Accountablity...

Apa lagi yerk? cukup ker tak cukup? klu terus di pikirkan, makin magrain lak aku. Nanti SK2 pun xjalan bila dah kedut dahi. Dah tak jelita. Cuma aku nak adjust balik supaya lebih positif walaupun sukar. Perlukan masa... dan aku rasakan aku perlu bersendirian seketika. Cuma bila dok bersendirian kan, Tak Leh kontrol lak, mula nak naik tingkat 13. Nasib abik SETAN dah kena rantai... Banyak-banyak Beriftifar, perkara yang dah lama aku tak amalkan. Mungkin thiz best time untuk mengingati NYA (waktu senang pun ingat gak)....

2 comments:

  1. Aiyoo... apa yang panda merapu nih? hahaha... Panda masih cute lah.

    Kesian Panda banyak 'awan mendung' sejak kebelakangan ni. Harap panda dapat selesaikan masalah-masalah tu.

    Stay cute ye?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My World Travel....

my world traveller...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com