Sunday, June 28, 2009

Nur Kasih

"isteri orang ada intan berlian,isteri abang?"
"Isteri abang ada abang..."

Dah lama Panda tak menonton Drama melayu, kecuali Keliwon setiap khamis di TV3, bukannya kerana siri itu best, tapi untuk dikritik bersama housemate. Bagaimana Rasyid Sibir merosakkan reputasinya sebagai pengarah yang tersohor dengan cerita air mata, tetiba menghasilkan cerita hampas dan menyakitkan mata untuk ditonton..

Panda mula menonton secara tidak sengaja ketika makan malam di medan makan flat ashby bersama-sama PT Kinta dan bebudak praktikal... Tak sangka pula drama ini ala-ala berbeza, drama berlatar belakangkan Kampung yang indah, konflik anak dan bapa.... memang menyentuh hati. So weekend ini Panda ber marathon depan PC mendowload untuk meonton dari awal lagi. bermula episod 1 hingga 5. memang menyentuh hati... Terasa seperti masa dikampung. Apabila Ustaz Hassan meninggal, rasa macam masa bapa saudara Panda meninggal dulu... Sebab Panda tengah tido...

Some komen yang dibaca... Kalu drama ini di filemkan, tarafnya, kaedah penceritaanya mesti lebih kurang Ayat-ayat cinta atau gadis berkalung Serban dari Indonesia... Teknik cinemagrafiknya pun hebat... Apatah lagi lakonannya... Tahniah kepada warga pelakon, pekerja, pengarah dan penulis cerita dan skripnya... Tuan puan bolehlah menontonya di youtube ataupun di www.tv3.com.my/nurkasih

Takziah but Keluarga MJ dan FF yang meninggal jumaat lepas....

5 comments:

  1. laa...cerita nie memang amat besh. ingat panda dah tengok dari mula dah...

    panda donlod kat mana ek?

    ReplyDelete
  2. xdownload... just nonton kat
    www.tv3.com/nurkasih
    kat youtube pun ada... boleh la nak dowlop kat situ...

    ReplyDelete
  3. emmm...
    citer tu CM tk layan..

    tapi...
    saja nk tumpang komen
    pasal Rashid Sibir tu..
    xceli CM adalah antara penonton
    filem/drama Melayu yg respect ngan
    garapan Pengarah ni....
    tengok laa citer2 dia sebelum ni...
    pelakon pon hebat2...
    Nasha Aziz, Rosham Noor....
    bukan nk kata citer dia tu
    hanya citer yg buatkan org nangis
    tapi citer dia tu lebih realistik
    dan masuk akal...tk main hentam jer...semata2 nk terbitkan sebuah filem/drama Melayu

    tengok cam citer Cinta Luar Biasa yg dilakonkan oleh Apek, Nasha Aziz & Syanie...walopun citer tu lawak tapi garapan dari Rashid Sibir ni something different ngan Pengarah2 lain...

    satu ketika dulu..
    aku cukup kagum ngan citer2
    terbitan Kuasatek Pictures..
    milik Mohd Noor Kadir..
    tapi lately dah tk ada citer2 dari Kuasatek lagi...
    dah bungkus kot company ni...hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My World Travel....

my world traveller...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com