Wednesday, March 4, 2009

Ape nyek....

P2189378

Sedar tak sedar dah masuk bulan Mac... Cepatnya masa berlalu. Kehidupan agak padat dan penuh. 2 minggu kebelakang, sempat melawat dua daerah, iaitu Teluk Intan dan Larut MAtang Selama. Semuanya penerima pembiayaan pertanian dan most of them bermasalah nak bayar balik. Tengah bulan Februari lalu, langkah drastik diambil bagi membekukan pembiayaan pertanian. Lepas ni takder la Panda nak melawat orang ternak ikan, udang, lembu atau tanam pokok timum, jarak ataupun reban ayam dan burung waled....

My creation

18.02.2009 (Rabu) semasa kembalinya dari Teluk Intan melalui kampar dan Pekan Gopeng, sempat ternampak gerai kelemai kat tepi jalan tur. Sudah lama Panda mencari untuk merasakan keenakan Kelemai atau lemang Banjar ini. Ketahuan Kelemai ini pun semasa menonton MHI di TV3. Rasanya? Ala bingka pulut yang dibakar dalam buluh... Maybe orang-orang lama suka la kot... Panda tua yang gigi jarang ni.... Ok-Ok jer (Tak minat sangat tradisional kuih yang manis2 ni).

My creation

25.02.2009 (Rabu)- Dijemput (di paksa?) untuk menyampaikan cermah di program Keusahawanan Pengajian Sepanjang Hayat (2L) di IKM Lumut. Agak lama aku tak bagi talk kepada golongan muda ini yang terpelajar. Kali terakhir masa kat Seremban untuk student tingkatan 4 dan tahun lepas untuk Belia . Sambutan agak mengalakan atau mereka dan bosan mendengar ceramah aku yang takder lawak jenaka tur... Tapi mereka semua katif dan menghiburkan (Betul ker ayat aku ni?)
Esok aku mula cuti... Lama tak keluar Malaysia, padahal awal bulan lepas sempat masuk sempadan Malaysia/Thailand untuk Lunch kat Betong (pocah lobang)... InsyaALLAH, klu berjaya kembali dengan selamat bersama kemera, adalah pics dari Padang dan Bukit Tinggi Indonesia..... Next week....

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My World Travel....

my world traveller...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com