Sunday, June 9, 2013

si Buncit di Phuket - Season finaleSetelah menghanguskan kulit di ketiga-tiga pulau khai, kami kembali ke hotel. Kira-Kira jam 1 petang, kami tiba di hotel. Memandangkan penerbangan kami pada jam 9:00 malam waktu tempatan. Kami telah menempah teksi dengan harga B650 di kios pelancungan berhampiran hotel. Kadar tambang berbeza-beza di antara B500-B1000, minivan katanya beroperasi sehingga jam 6.00 petang sahaja. Teksi bukanlah satu masalah di Patong Beach ini, cuma sediakan wang sahaja.Setelah membersihkan diri, kami ke jungcylon mall untuk menikmati makan tengahari. Kawasan Patong ini agar sukar untuk mendapatkan makan tengahari kerana banyak kedai belum beroperasi. Kami memilih restoren di Promenade 1. Cantik restorennya Dan menyediakan makanan halal. Tapi harganya amat menarik,  bermula B200. Rasanyanya sangat sedap. Dekoratifnya jus menarik.
 


Setelah itu kami kembali ke mall untuk medapatkan rawatan muka (facial) yang bermula dari harga B299. Seperti biasa bila pelanggan  melangkah masuk, maka adalah cadangan untuk tambahan servis yang di syorkan. Tetapi tidak melebihi B500 untuk keseluruhan servis. Therapist nya memang cantik bangat!
Sempat juga panda membeli sepasang kasut getah di mall ini dengan harga B790 sebagai cenderamata untuk diri sendiri. Kasut yang unik dan selesa. 
Secara keseluruhan kunjungan ke Phuket ini memang menarik. Wajarlah ia di ibarat syurga dunia. Segalanya ada disini. Walaupun imejnya seringkali digambarkan dengan sesuatu yang kurang baik. Tetapi ia lebih terbuka untuk semua. Boleh dijadikan tempat percutian keluarga. Panda sukakan Thailand kerana masyarakatnya sangat rukun dan kuat bekerja.  Bersatu padu tanpa mengira agama.

1 comment:

  1. Just came back from our southern thailand trip. Was in Phuket as well. Tapi sekejap jek. I definitely in love with the pix of the colourful umbrellas!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My World Travel....

my world traveller...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com