Sunday, March 31, 2013

Belon yang tidak HOTHari ini, 31 Mac 2013 adalah hari terakhir bagi Pest Belon Panas Putrajaya yang ke 5 tahun 2013. Ini adalah kali kedua panda mengungjung pesta ini, itu pun pada tahun  2011 yang lalu.


Pesta ini bermula ada 28 Mac yang lalu, di sertai oleh 18 biji belon. Maklumat lanjut bolehlah berkunjung ke laman sesawang 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013.


Semasa kunjungan panda pada jam 9 pagi, hanya terdapat 7 biji belon yang baru nak kembang. Tempat letak kerata tidak menjadi masalah kerana banyak temat letak kereta percuma di Putrajaya. Cuma kekurangan papan penunjuk arah ke tempat letak kereta menjadikan kenderaan memasuki kawasan pameran. Ini agak menyesakan keadaan.


Belon-belon yang pelbagai bentuk yang di pamerkan di hari pertama juga tidak kelihatan. Rasanya tahun 2011 lagi banyak rupa dan bentuk belon panas yang di pamerkan.Terdapat juga peluang yang terhad bagi menaiki belon panas ini, katanya RM20 di kenakan. Bergambar di dalam belon pula di caj RM2 dengan membawa kamera sendiri, maka berpusu-pusu orang ramai beratur bagi memasuki belon.


Selain itu, Mauntain Dew juga menyediakan aktiviti lasak untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Seronok melihat gelagat kanak-kanak yang memanjat dinding, berbaik bola gergasi dan macam-macam lagi.


Tidak sampai 2 jam, panda sudah merasai kehangatan mentari, ini mempercepatkan lagi langkah panda untuk meninggalkan lokasi.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My World Travel....

my world traveller...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com