Monday, August 6, 2012

Jerantut Jaya


11 Julai 2012 (Rabu) - Setelah lebih 10 tahun tidak berkunjung ke Jerantut Pahang, akhirnya sampai juga hajat untuk kembali ke daerah ini di atas urusan kerja. Jika dahulu panda ke sini bagi mengumpul kaji selidik di Sekolah Pemulihan Akhlak Lelaki dan Perempuan. Kali ini misinya agak berlainan.


Kali ini di atas urusan kerja, misi terakhir bagi program MH Pintar day yang terakhir, iaitu sekolah ke 6 selepas 3 sekolah di Ipoh, Sekolah Sains Selangor, Sekolah Kebangsaan Keruak Besut dan terakhir di Sekolah Jerantut Jaya.


Kami tiba pada jam 5.00 petang di pekan ini. Ini memberikan ruang yang agak luas kepada panda bagi meneroka pekan yang tenang ini. Kami menginap di pekan lama Jerantut berhampiran dengan stesen keretapi dan Masjid Daerahnya.


Walaupun sedemikian, pada waktu petang di Taman Rekreasi Jerantut ada mengadakan aktiviti senamrobik untk warganya, bermula jam 6.00 petang hingga 7.00 malam. Ia mendapat sambutan yang memberansangkan dari masyarakat sekitar.


Kami telah menginap di Hotel Darul Makmur, Hotel yang terbesar di pekan ini selain Felda Tekam Resort yang lebih berbintang-bintang. Hotel yang selesa dan menawarkan harga yang kompetitif. Kebanyakan hotel di pekan Jerantut lebih bertarf backpacker yang menawarkan perkhidmatan pelancung ke Taman Negara Hulu Tembeling.


Aktiviti pada 12 Julai 2012, adalah program ceramah kerjaya dan motivasi bagi pelajar tahun 6 Sekolah Kebangsaan Jerantut Jaya. Ia meliputi ceramah kerjaya dari jurutera penerbangan, kabin krew dan juru terbang. Selain itu, modul kemahiran komunikasi dari tenaga pengajar di Malaysia Airlines Academy.


Suatu yang menyeronokkan setelah sekian lama tidak bergaul dengan kanak-kanak. Cuba memperbagaikan kehidupan. Sedang memilih aktiviti kemasyarakatan yang bersesuaian dengan panda. Manatau selepas ini menjadi aktivis masyarakat... 

3 comments:

  1. salam.. ada lg x gmbr2 hotel makmur tu.. boleh x perincikan sikit hotel makmur tu mcm mana.. :)

    ReplyDelete
  2. 2-3* hotel, selesa sebab baru lagi, boleh kontek @ 09-2662310 / 1214 untuk maklumat lanjut...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My World Travel....

my world traveller...
Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com